Nieudany podręcznik - Heller, Michał (Philosophical Problems in Science (Zagadnienia Filozoficzne w Nauce), 2006)
Recenzja książki: Hans–Dieter Mutschler, Wprowadzenie do filozofii przyrody, przekład: J. Bremer, Seria: Mysl Filozoficzna, WAM, Kraków 2005, ss. 238.