Listy młodego myśliciela, który wyrósł na starego filozofa - Wolak, Zbigniew (Philosophical Problems in Science (Zagadnienia Filozoficzne w Nauce), 2009)
Recenzja książki: Józef Bocheński OP, Listy do ojca, oprac. J. Kozak, K. Policki SDS, Wydawnictwo SALWATOR, Kraków 2007, ss. 462.