Czy możliwa jest synteza nauki i teologii? - Pabjan, Tadeusz (Philosophical Problems in Science (Zagadnienia Filozoficzne w Nauce), 2011)
Recenzja książki: Wiesław M. Macek, Teologia nauki według księdza Michała Hellera, Wydawnictwo UKSW, Warszawa 2010, ss. 175.