Around Józef Życiński's thoughts - Trombik, Kamil Piotr (Philosophical Problems in Science (Zagadnienia Filozoficzne w Nauce), 2020)
Recenzja książki: Media – kultura – dialog. W piątą rocznicę śmierci arcybiskupa Józefa Życińskiego, red. R. Nęcek, W. Misztal, Wydawnictwo Naukowe Uniwersytetu Papieskiego Jana Pawła II w Krakowie, Kraków 2017, ss. 343.
Keywords: Józef Życiński; Polish philosophy; philosophy of science; philosophy of nature