O roli filozofii biologii w edukacji biologicznej - Twardowski, Mirosław (Philosophical Problems in Science (Zagadnienia Filozoficzne w Nauce), 2016)
Recenzja książki: The Philosophy of Biology. A Companion for Educators, Kostas Kampourakis (ed.), Springer, Dordrecht 2013, ss. 762.