Fizyka i teologia — popularnie i apologetycznie - Heller, Michał (Philosophical Problems in Science (Zagadnienia Filozoficzne w Nauce), 2006)
Recenzja książki: Stephen M. Barr, Fizyka współczesna a wiara w Boga, przekład: A. Molek, Techtra, Warszawa 2006, ss. 340.