Two languages, one world - Poniewierska, Maria (Philosophical Problems in Science (Zagadnienia Filozoficzne w Nauce), 2017)
Book review of: Olaf Pedersen, Dwie Księgi. Z dziejów relacji między nauką a teologią, tłum. W. Skoczny, M. Furman (seria: Nauka i Religia), Copernicus Center Press, Kraków 2016, ss. 312.